AlkoholismAlkoholism är en term med flera och ibland motsatta definitioner.
I allmän och historisk användning refererar alkoholism till ett tillstånd av fortsatt konsumtion av alkoholdrycker trots de hälsoproblem och negativa sociala konsekvenser det orsakar.
Enligt medicinska definitioner så är alkoholism inte en sjukdom utan är ett beteende.
Alkoholism kan också referera till en dragning till konsumtion av alkohol och/eller en förhindrad förmåga att känna igen de negativa effekterna av överdriven alkoholkonsumtion.
Även om inte alla dessa definitioner specificerar pågående och fortgående alkoholbruk så gör vissa det, och kan också nämna effekter under lång tid såsom fysiskt beroende och abstinens.

Även om intaget av alkohol är, per definition, nödvändigt för att utveckla alkoholism, är inte alkoholbruk en indikator för alkoholismens utveckling.
Kvantiteten och frekvensen på alkoholkonsumtionen som krävs för att utveckla alkoholism varierar stort från person till person.
Även om de biologiska mekanismerna som ligger bakom alkoholism är oklara, så har vissa faktorer, inklusive social omgivning, emotionell hälsa och genetisk predisposition, identifierats.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0